Aangeboden door i
"Aangeboden door" is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep.

De journalisten van de Persgroep zijn hier niet bij betrokken.
Aangeboden door
 

Innovatieve technologie helpt
slechthorenden beter,
comfortabeler én slimmer horen


Dankzij snelle technologische ontwikkelingen worden gehoortoestellen steeds slimmer.  Zo bestaan er toestellen die zich automatisch en continu zo nauwkeurig aan de omgeving aanpassen dat er geen noodzaak meer is voor meerdere luisterprogramma’s die u met de hand moet kiezen. Dankzij nieuwe batterijtechnologie werken deze toestellen ook steeds langer. Gebruik van een toestel wordt zo steeds comfortabeler, discreter én slimmer.  

Elke gehoortoestelgebruiker herkent het probleem direct. Nadat je eindelijk de stap hebt gezet om een gehoortoestel aan te schaffen, reken je op een enorme verbetering. De mogelijkheid om eindelijk elk gesprek moeiteloos te kunnen volgen, zonder de vervelende noodzaak om telkens om een herhaling te vragen. Veel gehoortoestellen lossen deze verwachting echter maar gedeeltelijk in. In een luidruchtige omgeving hebben ze bijvoorbeeld moeite op het juiste volume te versterken. Als slechthorende moet je daardoor toch weer een deel van de communicatie om je heen missen.

Dat is heel vervelend. Zeker omdat veel Nederlanders worstelen met hun gehoorverlies, en moeite hebben daar openlijk over te praten. Volgens het laatste grote onderzoek uit 2011 telt Nederland in totaal ruim 800.000 mensen bij wie de huisarts de diagnose slechthorend heeft gesteld. Met name bij Nederlanders boven de 50 neemt deze diagnose snel toe (zie figuur 1). Uit diverse gezondheidsenquêtes blijkt echter dat het totaal aantal mensen met slechthorendheid waarschijnlijk vele malen hoger dan geregistreerd. Onzekerheid en schaamte zijn hiervoor een belangrijke oorzaak.Figuur 1:
Aantal Nederlanders met gehoorprobleem op 1 januari 2011, naar leeftijd en geslacht (Bron: CMR-Nijmegen en RNH-Limburg; gegevens bewerkt door het RIVM).

Multi useful components

Met name bij Nederlanders boven de 50 neemt de diagnose slechthorend snel toe


Slim toestel 
Het laatste dat veel gehoortoestelgebruikers dan ook willen is extra aandacht op hun toestel vestigen. Toch moeten diezelfde gebruikers nog steeds vaak handmatig het volume van hun toestel aanpassen aan de omgeving. Dat kan dus een zeer ongemakkelijke situatie opleveren. Daarbij, als het volume teveel wordt opgedraaid, dan kan het toestel gaan fluiten, wat vaak als gênant ervaren wordt. Hetzelfde geldt voor batterijen die onverwacht leeg raken. Niets is vervelender dan midden in een gesprek, bijeenkomst of voorstelling opeens een paar kleine, lastig te hanteren batterijtjes te moeten verwisselen. 


Innovatieve hoortoestelproducenten pakken deze uitdagingen nu echter op. Zo heeft de Zwitserse producent Phonak bijvoorbeeld een slim toestel ontwikkeld dat in staat is om zelfstandig te reageren op omgevingsgeluid. Geheim achter deze opmerkelijke kwaliteit is het AutoSense Operating System. Net als bijvoorbeeld het besturingssysteem van een smartphone, gaat het om software die specifiek is ontwikkeld om alle functies van het Audéo hoortoestel aan te sturen. Mede daardoor is het toestel in staat om zelfstandig te reageren op veranderingen in de omgeving en is het nauwelijks meer nodig om zelf het volume te regelen of een ander luisterprogramma te kiezen. Onderzoek wijst uit dat hoortoesteldragers vaak vergeten een ander luisterprogramma te kiezen en dus vaak met verkeerde instellingen lopen, wat een teleurstellende luisterervaring geeft. 

Multi useful components

Dit hoortoestel is in staat om zelfstandig te reageren op veranderingen in de omgeving


Doorlopende analyse 
Om dat mogelijk te maken analyseert AutoSense OS elke 0,4 seconde de geluiden om de gebruiker heen. Bevindt die zich bijvoorbeeld in een rumoerig restaurant, de auto, een concerthal, een voetbalstadion of gewoon thuis? Op basis van deze doorlopende analyse past AutoSense het volume van het gehoorapparaat dynamisch aan de omgeving aan. Zo geeft het toestel zachte stemmen in een gesprek bijvoorbeeld net zo duidelijk door als harde stemmen, zonder ook het omgevingsgeluid harder te maken. En wordt het veel makkelijker om een gesprek te volgen in een omgeving die luidruchtig is, of waar het geluidsniveau sterk varieert.


Dat is een belangrijke vooruitgang voor elke gebruiker. Mits het toestel deze prestatie gedurende de gehele dag, avond en eventueel ook nacht kan volhouden natuurlijk. Om dat te kunnen garanderen heeft Phonak de Audéo B-R als eerste hoortoestel ooit uitgerust met een speciaal voor dit doel ontwikkelde lithium-ion accu. Deze geheel geïntegreerde accu heeft slechts 3 uur nodig om geheel opgeladen te worden. Door de hoortoestellen elke avond voor het slapen gaan in de oplader te plaatsen, bent u er zeker van dat uw hoortoestellen altijd de hele dag functioneren. Mocht u dat een keer vergeten, dan voldoet een oplaadtijd van slechts een half uur om het toestel weer zes uur lang te kunnen gebruiken.

Multi useful components

Het hoortoestel is eenvoudig op te laden en in zeer korte tijd weer klaar voor optimaal gebruik


Handige oplaadmogelijkheden
Daarmee is de Audéo B-R het snelst oplaadbare, langst te gebruiken oplaadbare hoortoestel dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. De handige oplaadmogelijkheden van het toestel zijn bovendien zeer eenvoudig te gebruiken. Daardoor kan de gebruiker het toestel werkelijk overal opladen, en er in zeer korte tijd weer optimaal gebruik van maken. En dankzij de volledige integratie van de accu in het toestel is de Audéo ook veel minder gevoelig voor de storingen en corrosie die kunnen voortkomen uit blootstelling aan vocht.


Phonak Audéo™ B-R  

Gewoon 24 uur hoorgenot op één acculading  

Is Phonak Audéo B-R misschien ook iets voor u?
Vraag nu meer informatie aan!

Hier komt de img beschrijving

Multi useful components

Zoek een leverancier

De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.