Aangeboden door Utrecht Marketing
Wat is dit? ?

"Aangeboden door" is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van de Persgroep. De journalisten van de Persgroep zijn hier niet bij betrokken.

Vier de winter in Utrecht

 


Tien weken lang, van Sint Maarten t/m de eerste culturele zondag van 2019, is de stad in ‘Winter Utrecht' sferen. Dit gezellige winterfeest is een bundeling van hartverwarmende winterevenementen.

 

Een startschot vol barmhartigheid 

Op 9 november wordt het Vuur van Sint Maarten ontstoken op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Een nieuwe traditie in het nieuwe stadshart, vol lichtkunst, muziek, zang, eten en spektakel rond een reusachtig vuur. Diezelfde avond gaat de sfeerverlichting aan in de binnenstad. 

Sint Maarten is de beschermheilige van Utrecht die zijn mantel deelde met een bedelaar en zo symbool staat voor solidariteit en barmhartigheid. Traditiegetrouw trekt de Sint Maarten Parade de volgende dag door de binnenstad. Deze optocht met het iconische paard van Sint Maarten, de gans, de vredesduif en nog veel meer prachtige lichtsculpturen! Een mooi evenement om Winter Utrecht in Utrecht te openen.

Starter Plan
Subtitle

Silver Plan
Subtitle

Dansen op straat

Aan muzikaal talent geen tekort, naast de koren ter gelegenheid van Sint Maarten is er ook een lokaal folklore festival. Het Lombok Festival viert de culturele diversiteit in dit stadsdeel met geurige gerechten, dans in traditionele klederdracht en diverse optredens. Het festival is een initiatief van Lombokse locaties, buurtbewoners en muziekfestival Le Guess Who?   

 

Een kasteel met fair

Kasteel de Haar is het Utrechtse epicentrum van kersttaferelen tijdens de Country & Christmas Fair. Je waant je even in een andere wereld. De Haar is het grootste kasteel van Nederland. 
Deze winter wordt Kasteel de haar volledig omgetoverd tot een sprookjesachtig kasteel en tijdens de Country & Christmas Fair wordt het in kerstsferen omringt door marktkramen. 

 


Van vele markten thuis


Aan marktkramen geen tekort tijdens Knus festival. Het gratis festival is dit jaar verdeeld over drie dagen, bestaande uit zeven bekende markten verspreid door de binnenstad die zijn verbonden door huiskamers. In deze huiskamers kan je je laten verwarmen door muziek, theater en literatuur. Een fijn weekend om samen te komen en te genieten.

 


Voor iedereen die van theater houdt presenteert Stadsschouwburg Utrecht in de kerstvakantie Alone@Home. Een verrukkelijke combinatie van slapstick, aanstekelijke livemuziek en spannende stunts met een vette knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker. Het schaatsweer laat het soms afweten. Gelukkig kan je in het Spoorwegmuseum: Winter Station overdekt schaatsen tussen de treinen. Er hangt een romantische kerstsfeer met een antieke carrousel, de geur van een brandend kampvuur in de vuurtent waar kinderen marshmallows kunnen roosteren en er is een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten

 

En er is licht

Op de voorgevel van het Nijntje Wintermuseum is een prachtig winterse projectie te bewonderen. Tijdens de winterperiode zijn ook alle tien themaruimten omgetoverd in winterse sferen. Nijntje verwelkomt jou.


Om het kerstgevoel af te maken heeft het museum Catharijneconvent Kerstival georganiseerd. Hier kan je onder andere koek versieren, voorstelling van Circus Snor bekijken en knikkerbanen bouwen. 

Winter Utrecht sluit af op de eerste culturele zondag op 13 januari van het nieuwe jaar tijdens de Nieuwjaarsduik. Voorlopig vieren we de winter, voor ieder wat wils! 

De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.